2012. január 8., vasárnap

Sima ebéd rohanós napokon

Imádom a halat, és a zöldségeket is, ami külön jó, ha meleget ebédelnék, de sietnem kell, és a tejbegrízt már unom. Ez amolyan fagyasztós menü, de nincs ezzel semmi baj, nagyon finom szokott lenni. (csak valami ínyenc meg ne lássa!)

sül a hal
Hozzávalók:
  • fagyasztott hal (tengeri, vagy Pangasius)
  • fagyasztott zöldségkeverék
  • joghurt
  • tejföl
  • majonéz
  • fűszerek, én ehhez szárítottat szoktam használni (só, frissen őrölt bors, provence-i fűszerkeverék, por rozmaring, pici indiai fűszerkeverék, bazsalikom, esetleg pici majoránna, és általában, amit megkíván az ember)
Elkészítés:
  1. a fagyos halat bedobom a mikróba, hogy kiolvadjon
  2. ha kész, alaposan befűszerezem, nem baj, ha alig látszik ki
  3. pici vajon, vagy olívaolajon odateszem párolódni a zöldséget, vegetával, vagy görög sós fűszerkeverékkel
  4. egy kis tálban kikeverek egy kis majonézt joghurttal és tejföllel, hogy ne legyen olyan tömény
  5. egy serpenyőben olívaolajon megsütöm a hal mindkét oldalát
  6. tányérra teszem, és a zöldséggel meg a majonézes trutyival megeszem
  7. és ha tényleg nagyon sietek, otthagyom a mosatlant (ááá, dehogy, annyira sosem sietek:D)
Az nem is szén!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése