2012. január 13., péntek

Kacsamáj konfit

Majdnem ugyanaz, mint az előző bejegyzés, csak itt a kacsamáj a főszereplő:)

Hozzávalók:
  • hízott kacsamáj (vagy pecsenye, pénztárcához mérten)
  • fokhagyma
  • a kacsakonfitról a zsír, mert az már jó fűszeres
  • vagy annyi kacsazsír, hogy ellepje a májat
  • 3-4 gerezd héjas fokhagyma
Elkészítés:
A kacsáról a maradék zsírt ráöntöttem a májra, és kipótoltam annyival, hogy ellepje, és mellédobáltam a fokhagymát. Ezután betettem a sütőbe 2-2,5 órára kb. 70 fokra. Átverés, mert a kacsamáj összemegy. De megéri, mert nagyon finom:)
El lehet tenni cserépedényben, a lényeg az, hogy a zsír ellepje a májat. 

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése