2012. január 7., szombat

Nincs karácsony tojáslikőr nélkül!

Legalábbis amióta először készítettem, és ki nem maradt pár év:D



Nem egy nagy valami, hamar kész van, és isteni finom. Egyetlen bibije, hogy hamar romlik, viszont nálunk még sosem fordult elő, hogy megérje ezt a kort.

Hozzávalók:
  • 3 dl tejszín
  • 6 tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vanillincukor vagy 1 rúd vanília
  • 1 dl tiszta szesz (vodka, nem túl karakteres ízű pálinka)
A tojásokat gépi habverővel habosra keverem a porcukorral, majd hozzáadom a tejszínt és a szeszt is, és még kicsit keverem. Vigyázat, fröcsköl! Frissen-habosan a legjobb, de ha ajándékba adjuk, vigyázzunk arra, hogy ha azonnal üvegbe töltjük, másnap hiányozni fog belőle, mert nem lesz olyan habos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése