2012. november 30., péntek

Spenótos-sonkás-tejszínes tészta


Volt még itthon némi spenót, simán főzeléknek meg nem volt kedvem megenni, így körülnézve a hűtőben a maradékokból ezt dobtam össze. Határozottan finom lett :)


Hozzávalók:
  • pici olívaolaj
  • 2 marék friss spenótlevél (megpucolva, ha kell)
  • 3 szelet sonka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 125 ml tejszín (azért ennyi, mert ennyi volt a dobozban:))
  • só, bors
  • tészta
  • sajt (parmezánszerű, ha van, de persze más is jó)
Elkészítés:
  1. Az olajon megpirítom a sonkát, és ha már jónak tűnik, megfuttatom a fokhagymát is, de óvatosan, nehogy odakapjon.
  2. Ha kész, hozzáadom a spenótleveleket, és lefedem, hadd fonnyadjon kicsit. Ha már félig összeesett, hozzáöntöm a tejszínt, a sót és a borsot, és fedő alatt tovább párolom. (ez az egész csak pár perc, nem kell agyonfőzni)
  3. Ha kész, a tésztára halmozom, és reszelt sajttal falom be.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése