2012. június 10., vasárnap

Zöldséges tészta

- Te A.! Én éhes vagyok. Spagetti?
- Iiigen!
- Ok, mikor érsz ide?
- Kb. 20 perc, bicajjal megyek.
- Akkor nekiállok! :D
Ha nem is szóról szóra ezek szoktak elhangozni, de a lényeg benne van, tetemes mennyiségű tésztát szoktunk elpusztítani. Általában csak sima spagetti és üveges szósz, néha gombával feltuningolva kerül az asztalra, de most a zöldséges tészta a menő. Ez is tipikus -éhen akarok halni, de azért kéne valami meleget enni- kaja. És még csípős-fokhagymás fűszer is volt itthon, hála a nővéremnek, és Nepálnak. Húsevők husival is csinálhatják :)



Hozzávalók:
  • 1 csomag tészta (500 g)
  • fél, vagy 1 kg fagyasztott zöldség (ha marad, én abból franciasalátát szoktam csinálni)
  • 2-3 fej gomba
  • esetleg egy fej hagyma
  • ízlés szerint fűszer (pl. provence-i, kakukkfű, majoranna, csípős cuccok, bors)
  • 3-4-5 evőkanál szójaszósz (só helyett is)
Elkészítés:
  1. Kifőzöm a tésztát.
  2. Megpárolom a zöldséget kis fűszerrel egy kis olívaolajon.
  3. Egy wokban (vagy nagy serpenyőben) egy kis olajon megpirítom a hagymát és a gombát.
  4. Ha kész a tészta, leszűröm, és ha a zöldség is kész, mehetnek is bele a wokba. 
  5. Rászórom a fűszereket, meglocsolom a szójaszósszal, és alaposan összekeverem, majd lesütöm. Eeeennyi:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése