2012. június 1., péntek

Csokis helyetcserélős


Az igazi neve ugyan nem csokis helyetcserélős, de nálunk így került be a köztudatba. Elvileg ez egy csokifelfújt, gyakorlatilag egy nehezen kezelhető, gyakran kanalazós süti, de az íze isteni! Szóval csak régi barátoknak vagy a családnak süssük, van ennél látványosabb süti is az új pasinak :) (kivéve persze, ha van humora, és nem az a beszólogatós fajta:D) A neve pedig azért lett ez, mert 2 rétegből áll, egy massza, és egy folyékony kakaóréteg, melyek a sütés alatt helyet cserélnek. Mivel nem túl dekoratív, nem is csináltam túl sok képet, inkább tessék megsütni, és rögtön megenni!



Hozzávalók:
  • 125 g liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 50 g cukor
  • 2 ek kakaópor
  • 50 g vágott dió
  • 50 g olvasztott vaj
  • 1,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
Az öntethez:
  • 150 g cukor
  • 2 ek. kakaópor
  • 2 dl forró víz
 Elkészítés:
  1. A tésztához a száraz hozzávalókat egy tálba tesszük, majd hozzákeverjük robotgéppel a vajat és a tejet.
  2. Ezt a masszát belekenjük egy tűzálló tálba, kisebb tepsibe, amit előtte kivajaztunk.
  3. Az öntethez összekeverjük a cukrot, a kakaót és a forró vizet, majd ráöntjük óvatosan a masszára.
  4. Mehet is a sütőbe, 180 fokon 40 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése