2012. június 15., péntek

Sajtos-tejfölös husi fűszeres újkrumplival




Elképesztő, mikre nem képes az ember, ha tanulnia kéne. Igen, megint :D És ha már amúgy is nagyon-nagyon bal lábbal keltem (keltettek) fel, megint a jó öreg stresszoldó konyhai veszélyzónában mozogtam. Ilyen husit gyakran szoktam csinálni, mert egyszerű és gyors, a krumpli pedig az egyik kedvencem :)



Hozzávalók:
A csirkemellhez:
  • 1 csirkemell (lehet pulyka is)
  • 6-7 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
  • tej
  • zöldfűszerek (bazsalikom, rozmaring, majoranna, zsálya, stb. stb.)
  • 1 nagy doboz tejföl
  • sok sajt
A krumplihoz:
  • újkrumpli
  • zöldfűszerek (petrezselyem, a husiból a maradék, stb. stb.)
  • vaj
  • bors
Elkészítés:
  1. Megkérem anyut előző nap, hogy pácolja be a husit :D Ehhez ki kell klopfolni, majd mehet egy tálba, fel kell önteni tejjel, és bele kell nyomni a fokhagymát, majd be kell rakni a hűtőbe éjjelre.
  2. Másnap kiveszem a hűtőből, és lecsöpögtetve belerakom egy tepsibe, majd megsózom, megszórom a zöldfűszerekkel, rárakom a doboz elkevert tejfölt, és reszelek rá sajtot. Mehet a sütőbe 190 fokon kb. 3/4 órára.
  3. Közben megcsinálom a krumplit: az újkrumplinak lekapargatom a héját, majd megfőzöm egy kuktába.
  4. Egy serpenyőbe vajat teszek, és belevagdosom a főtt krumplit, megszórom a zöldfűszerekkel, a borssal, és picit megsózom. Ha jól lesütöttem, kész is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése