2013. március 28., csütörtök

Tejszínes-fokhagymás tészta


Ez az egyik kaja, amit az itteni gyerekek nem csak hogy megesznek, hanem egyenesen imádnak! Persze fűszerek nélkül, viszont én a fűszeres változatot írom le. A fotó elég béna, nem túl dekoratív, de higgyetek nekem, gyors, egyszerű és finom vacsi. (majd csinálok rendes képet is, ígérem)

Hozzávalók:
  1. 1-2 csirkemell felkockázva
  2. olívaolaj
  3. 1-2 gerezd fokhagyma
  4. 3-4 szelet sonka, pancetta vagy bacon felkockázva 
  5. 2 dl tejszín
  6. só, bors, bazsalikom
  7. esetleg parmezán, vagy más sajt
Elkészítés:
  1. 1-2 evőkanál olívaolajon megpirítom a felkockázott bacont, majd hozzáadom a csirkemellet, és fehéredésig lesütöm.
  2. Ha fehér, alacsony lángra kapcsolok, és megfuttatom a fokhagymát a husival, majd fűszerezem.
  3. Mehet hozzá a tejszín, majd még pár percig kell főzni, és már kész is. Lehet összekeverni a tésztával, és mehet rá a sajt is :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése