2013. március 28., csütörtök

Pudingos muffin


ÚÚúúúúúúúristen, ez de finom!!!!! NAGYON! De tényleg!

Szóval nyálcsorgás befejezve :) Nem tudom, miért, de száraz-süti fóbiám van. Ami másnak jó, az nekem mindig száraznak tűnik, még az egyszerű, normális piskóta is. Szóval mindig vadászom az olyan recepteket, amik jó kis sütiket takarnak, amire nem kell egy tonna lekvárt vagy mázat rakni. Ez a muffin pont ilyen.
Viszont egy apró megjegyzés: miért van az, hogy ha bele sem kóstolok a tésztába, akkor is mindig kevés a massza, így a muffinok laposak lesznek? Miért nem lehet normális arányokat megadni? Felháborító, én kapásból mindenből másfél adagot csinálok, így szép, púpos muffinjaim lesznek (a recept most 1 adagra elég, vagyis lehet 1,5-tel szorozni)
A képek sajnos itt sem a legjobbak, de ez van, nem nézni, enni kell.



Hozzávalók:
  • 2 tojás
  • 150 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 160 g vaj
  • 6 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 100 g apróra vágott étcsoki
  • 160 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • ha betonkemény, akkor pici tej, de tényleg csak nagyon pici
  • 1 csomag vaníliás pudingpor, 1/2 l tej és pici cukor, ahogy az útmutató írja
Elkészítés:
A mélyedések
  1. Az útmutató szerint megfőzöm a pudingot, majd félreteszem hűlni.
  2. A lisztet összekeverem a sütőporral, csokival, kakaóporral.
  3. Egy másik tálban habosra keverem a vajat a cukrokkal és a tojásokkal.
  4. Fakanállal összedolgozom a kétféle keveréket, nem kell megijedni, nagyon sűrű massza lesz. Ha tényleg keverhetetlen, és nem áll össze hosszas próbálkozás után sem, icipici tejjel lehet lazítani.
  5. Minden formába teszek egy nagy evőkanálnyit a masszából, majd vizes ujjal kis mélyedést formálok a közepébe.
  6. Minden lukba teszek egy nagy teáskanál pudingot, majd a maradék csokis masszával befedem, és ha kell, vizes kézzel lesimítom a széleket, hogy összeérjenek, ne legyen helye a pudingnak kiszökni. (természetesen nem kell az összes pudingot elhasználni!)
  7. 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütöm.
A töltött- és a már befedett muffinok



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése