2013. március 28., csütörtök

Almás crumble, vagy morzsasüti


Na ehhez aztán tényleg nem kell sem szaktudás, sem idő, és gyakorlatilag bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Nálunk épp az alma volt az ehetőség határán, de rebarbarával, szilvával, eperrel, körtével, vagy vegyes gyümölcsökkel is isteni. 



Hozzávalók:
  • 700 g alma
  • 35-50 g cukor (ízléstől és a gyümölcs savanyúságától függ, kóstolgassátok)
  • 1-2 evőkanál víz
  • 110 g simaliszt
  • 50 g vaj
  • 50 g cukor
Elkészítés:
  1. Az almát egy serpenyőben a cukorral és a vízzel kevergetve félkészre főzöm, majd belezuttyintom egy jénaiba, és kicsit hűlni hagyom.
  2. Közben nagyjából elmorzsolom a lisztet a vajjal, de tényleg csak nagyjából, és hozzákeverem a cukrot.
  3. Ezt az egészet rászórom az almára, és betolom a 180 fokos sütőbe 30-45 percre, amíg szép piros nem lesz a teteje. Ennyi. Tényleg csak ennyi. És sajnos, vagy nem sajnos, megenni is ilyen egyszerű és gyors :D
    Tálalni lehet magában, vagy tejszínhabbal is. Nyammmm...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése