2012. március 27., kedd

Kókuszmuffin



Mát évek óta megvan Stahl Gyorsan, valami finomat című szakácskönyve, és legalább azóta szeretném megcsinálni a kókuszmuffint. De.... Kedves Stahl Juci, az odáig rendben van, hogy szupergyors dolgok vannak a könyvedben, de csak halkan jegyezném meg, hogy a rózsavíz, meg a kókusztejpor, vagy a kuszkusz és társai nem lapulnak ott minden háziasszony polcán. Nálunk legalábbis biztos nem. Szóval a recept megvalósítása halva született dolog volt. Egészen addig, amíg a suli melletti kisboltban sorban állva meg nem akadt a szemem egy kis konzerv kókusztejen. Nézem, 200 Ft, mondom jó lesz ez még valamire, így meg is vettem. Aztán eszembe jutott az 5 éves terv. Az persze ne zavarjon senkit, hogy ez kókusztej, és nem kókusztejpor:D Szóval itt a recept, és a hozzávalóknál zárójelben az eredeti hozzávaló.



Hozzávalók:
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 7 dkg vaj
  • 165 ml kókusztej (vagy 10 dkg kókusztejpor)
  • 4 tojásfehérje
  • 1 lime leve és héja
  • mivel a kókusztej jó folyós, én tettem bele plusz egy evőkanál lisztet is
Sülő muffinok
Elkészítés:
  1. A vajat megolvasztom, majd félrerakom hűlni.
  2. A cukrot, a kókuszreszeléket, a limehéjat és a kókusztejet összekeverem.
  3. Habot verek a tojásfehérjéből (nem kell, hogy kőkemény legyen), és összeforgatom a kókuszos keverékkel.
  4. Belefolyatom a vajat és a lime levét, majd beleszitálom a lisztet, és ezt is beleforgatom a tojásos cuccba.
  5. Muffinsütőbe teszem, és 200 fokon 20 percig sütöm.
Megjegyzés: a teteje már erősen pirult, mikor kivettem, de a belseje kicsit szottyos maradt, szerintem a kókusztej miatt. Legközelebb vagy beszerzem az eredeti hozzávalókat, vagy alacsonyabb hőfokon tovább sütöm:) Amúgy isteni finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése