2012. március 6., kedd

Csokis tallér


A brownies mellett ez a másik kedvenc viszonylag gyors sütim. Csak a tepsibe golyó-tallér formázást szoktam unni, főleg, mert dupla adagnál kevesebbel sosem próbálkozom. A kekszek sokáig elállnak, így Papikáéknak meg itthoni vésztartaléknak is megfelelő. Az már más kérdés, hogy a sütés utáni naptól minden nap vészhelyzet van, így a muníció nem tart ki túl sokáig:D De sebaj, lényeg, hogy finom, és van. Már ha sütök. A recept pedig Stahl: Gyorsan valami finomat című könyvéből van. (ezittareklám helye!)



Hozzávalók:
  • 10 dkg étcsoki
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • pici fahéj
Elkészítés:
  1. A csokit durvára vágom, és beleszórom egy tálba.
  2. Hozzákeverem a száraz hozzávalókat: a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, és a cukrot.
  3. Az eredeti recepttel ellentétben én ha sietek, megolvasztom a vajat, és hozzákeverem a lisztes cucchoz, nagyjából elkeverve.
  4. Hozzáadom a tojást is, és most már alaposan összekeverem. Fakanállal is menni fog, nem kell robotgép. (aki rendes, az a puha vajat kikeveri a cukorral, majd a tojással, és csak utána teszi hozzá a többi hozzávalót.)
  5. A csokis masszából diónyi golyót formázok, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól tisztes távolságba teszem. (kb. 4 cm átmérőjű és fél cm vastag legyen, de ez csak irányszám)
  6. 200 fokon 10-12 percig sütöm, aki ropogósan szereti, annak 12 perc, aki lágyabban, annak 10 perc az ajánlott idő.A ttól ne essen senki kétségbe, hogy puhának tűnik, ha kicsit hűl, kekszesedik majd. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése