2011. október 11., kedd

Gyors krumplivacsi zöldfűszerekkel

Hazafele caplattam, amikor megcsapott az a füstös őszi-téli illat. Na, ilyenkor nekem valami nagyon fűszereset kell ennem. A legjobb ilyenkor a krumpli, minden zölddel, ami a kertben terem. Na jó, majdnem mindennel. Rólam tudni kell, hogy a főzést-sütést általában szeretem gyorsan letudni, és ez a kaja ebből a szempontból éppen nekem való. Meleg vacsi, és pikk-pakk kész van. Persze a férfiak hőböröghetnek, hogy krumpli, oké, megvan a köret, de hol a hús. Hát az kérem szépen, nincs. Krumpli van.
(ugye, milyen szép borsdarálónk van?:D)
Bevallom őszintén (pedig már sokan rökönyödtek meg rajta), hogy néha még a krumplit sem pucolom meg. Ha szép, nem ráncos, akkor csak körömkefével ledörgölöm, felnégyelem, beledobálom egy tepsibe, teszek mellé répát, 1-2 félbevágott fej hagymát, 2-3 félbevágott, kimagozott almát, és ezeket is beledobálom a tepsibe. Mivel szerencsés helyen lakom, kiszaladok a kertbe (jó, ha nincs sötét, így nem a mobilom fényénél gazolok, és fű és tyúkhúr helyett rozmaringot, kakukkfüvet (több félét, bibibííí), zsályát stb. tépkedek, és behozva apróra vágom. Darálok hozzá borsot, a krumplit meglocsolom egy kis olívaolajjal, megsózom, majd a fűszereket kézzel összeforgatom a tepsiben lévő cuccokkal. Alaposan összekeverem, kb. egy felespohárnyi vizet öntök alá, és mehet be a forró sütőbe (220 fokos). Még lefóliázni sem szoktam. Kb. háromnegyed-1 óra alatt megsül. 45 perc környékén már szorgosan kémlelem , hogy kész van e már, és ha pirul, akkor már ki is veszem. Tök jó mellé a savanyúság, káposzta, uborka, stb., a nővérem pedig majonézzel és ketchuppal szokta enni. Itt egy kép, de kicsit homályos, mivel apu éppen hagymát vágott, így mozgott az asztal:D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése