2013. május 15., szerda

Pesto-s leves

Az a baj a levesekkel, hogy bármennyire finomak, lefotózni őket szinte lehetetlen úgy, hogy az ember szájába összefusson a nyál. Pedig igazán megérdemelnék, főleg ez a pesto-s csoda. A recept szájhagyomány útján jutott el hozzám, így a forrást nehéz lenne megjelölnöm, talán anyunak a PortásAndrásBácsi mesélte. A dolog amúgy pofonegyszerű, és még annak is ízleni fog, akinek maga a pesto nem nagy kedvence!
Szóval bár mindenki elsőre a képeket nézi, tessék ennek a levesnek egy esélyt adni!!!!!


Hozzávalók:
  • 1 hagyma
  • 2-3 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 darab zeller
  • 2-3 közepes krumpli
  • egyéb zöldség, nálam most épp nem volt több
  • 1 csirkemell (vagy egy pipi fél cicije)
  • kb. 3 nagy evőkanál zöld pesto
  • 1 campingsajt
  • só, bors, esetleg 1 db leveskocka
Elkészítés:
  1. A hagymát nagyon apróra, a zöldségeket és a csirkemellet pedig hasonló méretű kockákra vágom.
  2. A hagymát egy pici olívaolajon megpirítom, majd hozzáteszem a kockára vágott csirkemellet, fehéredésig pirítom, majd hozzáteszem a többi zöldséget és a pesto-t is. Pár percig pirítom.
  3. Az egészet megsózom, borsozom, felöntöm vízzel, és ha nincs elég íze, hozzáadok egy leveskockát.
  4. Fedő alatt készre főzöm (passz mennyi idő, én kóstolgattam, hogy puha e már a husi-krumpli)
  5. Ha kész, belenyomom a krémsajtot, jól elkeverem, és egyet rottyantok rajta, és már mehet is a tányérba!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése