2013. január 17., csütörtök

Sült, töltött alma


A télben a sült alma az egyik legjobb. Meg a forralt bor. Meg még sorolhatnám, de most nem fogom, inkább csináljátok meg ezt a sült almát, mert nagyon finom és pofonegyszerű!

Hozzávalók:

  1. 1 nagy, faragható alma
  2. 1 marék diákcsemege
  3. 1 evőkanál baracklekvár
  4. Esetleg lehet bele keverni pici vajat, fehérbort és fahéjat is, ízlés dolga :)
Elkészítés:
  1. Az alma tetejét levágom, majd egy éles késsel kivágom a csutkáját, meg még egy kicsit, amit rögtön meg is eszek.
  2. A többi hozzávalót elkeverem egy kis tálban, és az almába töltöm.
  3. Ráteszem a tetejét, és egy tepsibe téve betolom a sütőbe. Lehet egy kis jénai tálba is, mert sülés közben hajlamos felborulni, és akkor kifolyhat a töltelék.
  4. 180 fokon almától függően kb. 20 perc alatt lesz kész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése