2012. december 15., szombat

Kelbimbós lepény


Régebben már attól is hánytam, ha meghallottam a szót: kelbimbó. Azóta sok minden változott, és a régi ellenséggel is kibékültem. Na azért annyira nem, hogy magamtól vegyek a boltban, de ha már volt itthon egy csomaggal, nem akartam, hogy tönkre menjen. Rá is kerestem a neten a receptekre, mert -lévén, hogy nem vagyunk valami jóban- nem ismertem az elkészítések módját. Viszont a no salty-n rábukkantam erre a receptre, amit kicsit felturbóztam egy kis sajttal és sonkával. Az eredmény pedig meglepően finom lett. Azért a kiszemelt fiút ne ezzel próbáljátok levenni a lábáról, van más út is a gyomorhoz :)



Hozzávalók:
  • 25 dkg kelbimbó
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 4 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5-10 dkg sonka
  • só, bors
Elkészítés: 
  1. Megpucoltam a kelbimbókat: levágtam a végüket, és leszedtem a külső leveleket. Ezután sós vízben megfőztem, és beleborítottam őket egy tűzálló tálba.
  2. A vajat megolvasztottam, hozzákevertem a lisztet, a tejet, a tejszínt, a tojásokat és a sajt felét, majd sóval és borssal ízesítettem
  3. A sonkát apróra kockáztam, egy serpenyőben megpirítottam, és hozzákevertem a tojásos cucchoz.
  4. Az egész trutyit ráöntöttem a kelbimbókra, megszórtam a maradék sajttal és betoltam a sütőbe 180 fokon 40 percre.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése