Imádom a halat, és a zöldségeket is, ami külön jó, ha meleget ebédelnék, de sietnem kell, és a tejbegrízt már unom. Ez amolyan fagyasztós menü, de nincs ezzel semmi baj, nagyon finom szokott lenni. (csak valami ínyenc meg ne lássa!)
sül a hal |
Hozzávalók:
- fagyasztott hal (tengeri, vagy Pangasius)
- fagyasztott zöldségkeverék
- joghurt
- tejföl
- majonéz
- fűszerek, én ehhez szárítottat szoktam használni (só, frissen őrölt bors, provence-i fűszerkeverék, por rozmaring, pici indiai fűszerkeverék, bazsalikom, esetleg pici majoránna, és általában, amit megkíván az ember)
Elkészítés:
- a fagyos halat bedobom a mikróba, hogy kiolvadjon
- ha kész, alaposan befűszerezem, nem baj, ha alig látszik ki
- pici vajon, vagy olívaolajon odateszem párolódni a zöldséget, vegetával, vagy görög sós fűszerkeverékkel
- egy kis tálban kikeverek egy kis majonézt joghurttal és tejföllel, hogy ne legyen olyan tömény
- egy serpenyőben olívaolajon megsütöm a hal mindkét oldalát
- tányérra teszem, és a zöldséggel meg a majonézes trutyival megeszem
- és ha tényleg nagyon sietek, otthagyom a mosatlant (ááá, dehogy, annyira sosem sietek:D)
Az nem is szén! |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése