Papkia torta nr2.
Ellentétben az előző tortával ez jól is néz ki és finom is! Azt hiszem ez lesz a nyerő mákoséknál, amíg a másiknak ki nem kísérletezem tökéletes változatát:)
A tészta könnyű és nem száraz, és a krém is egyszerű-de-nagyszerű!
A belsejéről később teszek fel képet, mert tegnap a nagy nyüzsiben elfelejtettem lefotózni, de holnap a Hugi csinál a maradékról:D
A belsejéről később teszek fel képet, mert tegnap a nagy nyüzsiben elfelejtettem lefotózni, de holnap a Hugi csinál a maradékról:D
Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 6 db tojás szétválasztva
- 15 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 25 dkg darált mák
- 1 citrom reszelt héja
A krémhez
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejföl (20%)
- 4 csomag vaníliás cukor (a Bourbon nagyon finom, DE fekete pöttyös lesz a krém)
- ha szeretnél, lekvár, de sztem anélkül is jó
Díszítés (ez csak egy ötlet, szabad a pálya)
- 1 tojásfehérje
- 12 dkg nagyon finomra darált, szitált porcukor
- 2-3 evőkanál szitált kakaópor
- ha nagyon sűrű, pici víz
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt. Egy tortaforma aljába helyezzünk sütőpapírt.
- Keverjük össze a mákot a liszttel és a sütőporral.
- A puha margarint keverjünk habosra a porcukorral, majd reszeljük bele a citrom héját.
- Válasszuk szét a tojásokat, és a sárgáját egyesével adjuk a vajas krémhez, keverjük össze.
- A tojások fehérjét verjük krémes habbá a cukorral. (először majdnem kemény habot kell verni, aztán mehet hozzá a cukor)
- Kanalazzuk a hab egy harmadát a vajas krémre, forgassuk össze, majd a többit is adjuk hozzá, és óvatosan ezzel is forgassuk össze.
- Kis adagokban keverjük hozzá a lisztet. Öntsük a formába, majd süssük meg. (165°C-on kb. 40 perc, vagy tűpróba)
- A mascarpone-t keverjük el tejföllel és a vaníliás cukorral.
- Ha a tésztánk kihűlt, vágjuk ketté. Kenjük meg a mascarpone-s krémmel. (esetleg előtte lekvárral)
- Helyezzük rá a tetejét, és kenjük meg ezt is, a maradékkal pedig vonjuk be a torta oldalát.
- tetszés szerint lehet díszíteni:)
És még pár kép egy másikról, díszítés nélkül:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése