Maradt egy kis spenót a múltkorról, és volt még egy pár hal a fagyasztóban, innen jött az ötlet, hogy fóliában kéne ezeket összerottyantani. A krumplit meg egy képen láttam a printeresten, és azon nyomban eldöntöttem, hogy nekem ilyet KELL csinálnom :D A kettőt összehozva pedig egy tökéletes vacsi állt össze.
Hozzávalók:
(én most 3 emberre csináltam)
- 3 szelet hal (tengeri, afrikai harcsa, ami éppen van a fagyasztóban)
- 1 citrom
- friss spenót (én 2 jó nagy marékkal használtam)
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- kb. 9 koktélparadicsom
- 1 dl tejszín
- 1 csapott evőkanál vaj
- só, bors, egyéb fűszerek (bazsalikom, rozmaring)
- 6 kisebb krumpli vagy 3 nagyobb
- olívaolaj
- reszelt parmezán, de csak a felvágás kedvéért, ha épp nincs otthon, akkor nem baj :)
Elkészítés:
- A halra ráfacsarom a citromot, majd megsózom, és befűszerezem és félreteszem.
- A vajat felmelegítem egy nagyobb serpenyőben, kicsit megfuttatom rajta a fokhagymát, majd hozzáadom a spenótot és kicsit megpárolom (nem kell tökéletesre, a fóliában kész lesz).
- Hozzáadom a tejszínt, és összemelegítem, majd ezt is félrerakom.
- Fejenként tépek egy nagy fóliát, a közepére teszem a halat, majd a spenótos szószt 3 felé osztom és rákanalazom a halra. Melléteszek fejenként 3-3 félbevágott koktélparadicsomot, és nagyon-nagyon jól lezárom a csomagokat.
- A krumplit megpucolom, és bevagdosom, mintha vékony szeleteket vágnék, de úgy, hogy egyben maradjon. Beolajozom, sózom, és mehet a sütőbe. (legközelebb fokhagymás vajat kenek a szeletek közé)
- Mindent bepakolok a sütőbe, a halat a rácsra, a krumplit egy kis tepsibe és úgy a sütőbe.190 fokon 15-20 perc kell a halnak, a krumplinak lehet, hogy kicsit több. Ha szép pirult, akkor már jó.
- Ha az ember kivette és kibontotta a csomagokat, meg lehet szórni sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése