Volt még itthon némi spenót, simán főzeléknek meg nem volt kedvem megenni, így körülnézve a hűtőben a maradékokból ezt dobtam össze. Határozottan finom lett :)
Hozzávalók:
- pici olívaolaj
- 2 marék friss spenótlevél (megpucolva, ha kell)
- 3 szelet sonka
- 1 gerezd fokhagyma
- 125 ml tejszín (azért ennyi, mert ennyi volt a dobozban:))
- só, bors
- tészta
- sajt (parmezánszerű, ha van, de persze más is jó)
Elkészítés:
- Az olajon megpirítom a sonkát, és ha már jónak tűnik, megfuttatom a fokhagymát is, de óvatosan, nehogy odakapjon.
- Ha kész, hozzáadom a spenótleveleket, és lefedem, hadd fonnyadjon kicsit. Ha már félig összeesett, hozzáöntöm a tejszínt, a sót és a borsot, és fedő alatt tovább párolom. (ez az egész csak pár perc, nem kell agyonfőzni)
- Ha kész, a tésztára halmozom, és reszelt sajttal falom be.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése