Itt kint nagyon hiányoznak a levesek, és mivel beteg is voltam, kellett egy kis hazai, ami baciűző. Mivel nem sok idő és macera megcsinálni, erre esett a választásom, de még ez is kifárasztott, pedig a fokhagyma pucolás tényleg nem megerőltető. Mindenesetre amint kész lett, bevágtam belőle 2 nagy tányérral, este pedig a maradékot dörrentettem be:) Nyamm-nyamm!
Hozzávalók:
- 1 fej fokhagyma (10-12 gerezd)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 krumpli
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál liszt
- 1 liter leves (én az anyuka lefagyasztott csontlevesét használtam, de lehet leveskockából is csinálni, esetleg sima vízzel felengedni és úgy fűszerezni, mint egy hús/zöldséglevest)
- 1-2 dl tejszín (szerintem elég 1 is, de 2-vel sem lesz rosszabb, sőt :D)
- só, bors
- sajt és pirított kenyérkocka, vagy egy pirítós összetördelve
Elkészítés:
- A vajon üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát, majd belenyomom a fokhagymát és a felvágott krumplit is, és tovább pirítom pár percig, vigyázva, hogy ne égjen oda.
- Hozzáadom a 3 evőkanál lisztet, és egy kis húslevessel csomómentesre keverem, majd felöntöm az egésszel és sózom borsozom, ha kell.
- Kb. 20 percig (a krumpli puhulásáig) főzöm, majd ha kész, összeturmixolom.
- Hozzáadom a tejszínt, és összemelegítem.
- Sajttal és pirított kenyérkockákkal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése