Ki vagyok éhezve a fűszerekre! És akciós volt az aprószemű krumpli meg a paprika. Szóval eldöntöttem, hogy sütőben sült paprikát fogok enni sütőben sült krumplival. És akkor már miért ne ötvözzem a kettőt egy salátában? Jelentem, jól sikerült! Kétféle öntetet csináltam, mindkettő nagyon finom, bár olyan nagy különbség nincs köztük. Az egyik tejfölös, a másik nem, ennyi :)
|
A sima változat |
Hozzávalók:
- Kb. 300 g aprószemű krumpli
- 1 nagy piros kaliforniai paprika
- 1 fej lilahagyma
- 2 paradicsom (vagy 4-5 koktélparadicsom)
- 1 nagy vagy két kisebb sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, zöldfűszerek (rozmaring, majoranna, bazsalikom, kakukkfű)
- olívaolaj
- Az egyik öntethez 1-2 evőkanál balzsamecet és 1-2 kanál olívaolaj
- A másikhoz: 1 evőkanál balzsamecet és 1 dl tejföl
Elkészítés:
- A krumplikat felezzük, vagy negyedeljük el. A répát is ugyanekkora darabokra vágjuk fel. A paprikát negyedeljük fel, és az összes cuccot dobjuk bele egy tepsibe, ahol locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk meg, majd rázzuk össze a fűszerekkel.
- Az egészet toljuk be a sütőbe, 180 fokra olyan 20 percre (piruljon meg, de ne égjen oda!)
- A paprikát hámozzuk meg (ha jól megsült, könnyen megy), majd vágjuk fel kisebb darabokra.
- A hagymát felezzük el, majd karikázzuk fel, és a paradicsomokat is aprítsuk fel. Az egészet keverjük össze egy nagy tálban, és mehet rá az ízlés szerinti öntet. Nekem a tejfölösből másnapra is maradt, így még finomabb lett, hogy összeértek az ízek, de nem kell félni, nem ázott el a krumpli a tejfölös trutyiban :))
|
A tejfölös változat |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése