Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 1 tojás
- 1 citrom leve és héja
- 1 csipet só
- fél tábla étcsoki és pici olaj a díszítéshez (plussz cérna és papír)
Elkészítés:
- A lisztet beleszitálom egy tálba, és a hideg vajat belereszelem, folyamatosan kevergetve, így nem kell órákig morzsolgatni a vajat, és nem melegszik fel.
- Hozzáadom a cukrot, a sót, a tojást, és a citrom héját és levét, majd összegyúrom, és beteszem a hűtőbe fél órára.
- Miután kivettem, 3-4 mm-esre nyújtom, és négyzet/téglalap alakúra szabdalom, majd az egyik végénél lenyesem a sarkokat. Szívószállal pedig lukat csinálok a cérnának.
- Mehetnek is a 180 fokos sütőbe 10 percre.
- Ha kihűltek, megcsokizom az aljukat, és ha ez is kész, és megdermedt, akkor jöhet a címkézés. Szerintem jópofa ajándék.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése