Hozzávalók:
A palacsintákhoz:
- 110 g liszt
- 200 ml tej
- 75 ml szénsavas ásványvíz
- 2 tojás
- pici olaj
- pici só
- 50-100 g nagylyukún reszelt sajt
A töltelékhez:
- fél kg darált marhahús (oké, sertés, de csak ez volt itthon)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 8 dl víz
- fél dl vörösbor
- 2 evőkanál liszt
- 1 pohár tejföl
- só
- bors
- paprika
- A tetejére 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
- A palacsintákhoz robotgéppel mindent összekeverek, és egy serpenyőben megsütöm. Én kicsit vastagabbra csináltam, mint a szokásos, így olyan 8 db lett belőle.
- A hagymát megpucolom, felkockázom, és pici olajon megpirítom, majd hozzányomom a fokhagymát is.
- Beleszórom a paprikát, és nagyon rövid ideig kevergetem, hogy az olaj kiszedje a szép piros színt, majd hozzáadom a marhahúst is, és addig kevergetem, míg már nem rózsaszín többé.
- Ekkor sózom, borsozom, majd felöntöm a vízzel. Felforralom, párolom fedő alatt, majd 5-10 perc után hozzáadom a bort is, és kicsit hagyom, hogy elpárologjon belőle. Ekkor olyan jó szotyósan néz ki, de ez nem baj.
- A mártáshoz leszűröm a marhahúst, és a levet egy lábosban összekeverem a tejföllel és a liszttel.
- A szaft felét visszaöntöm a húsra, és ezzel megtöltöm a palacsintákat, felgöngyölöm, és picit kiolajozott tepsibe teszem.
- A maradék mártással meglocsolom/kenem a palacsintákat, megszórom sajttal, és betolom a 180 fokos sütőbe, amíg a sajt szép piros nem lesz a tetején.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése