Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 kávéskanál só
- pici bors
- 1 csomag szárított élesztő (mert itt életükben nem láttak frisset)
- 2 dl tej
- 1 kiskanál cukor
A feltéthez:
- 1-2 fej lilahagyma mérettől függően
- 450 g tejföl
- kb 175 g felkockázott bacon vagy császárszalonna
- fél kiskanál só
- 3 gerezd fokhagyma
- 10-15 dkg sajt (én igazi!!! holland goudát használtam, hát isteni volt!!)
Elkészítés:
- Egy kelesztőtálba beleszitálom a lisztet, összekeverem a sóval és a borssal
- A langyos tejben egy kis liszttel és a cukorral felfuttatom az élesztőt (a szárított béna.....de azért működik) Ha valaki jobban szereti, csinálhat egy lukat a liszt közepébe, és ott is felfuttathatja az élesztőt.
- Összekeverem az élesztőt a liszttel és az olvasztott vajjal, kidagasztom, majd félreteszem meleg helyre, hogy kelesztődjön. (látszik, hogy lassan elfelejtek magyarul fogalmazni)
- Addig egy tálban összekeverem a tejfölt a zúzott fokhagymával és a sóval, felkarikázom a lilahagymát, és a bacont is.
- Ha kész a tészta, kinyújtom és tepsibe teszem, majd 180 fokon kb. 5 percig elősütöm.
- Ha már kicsit kemény a teteje, kiveszem, és megkenem a tejföl felével, 2/3-ával, megszórom a hagymával és a baconnal, majd visszatolom, míg kicsit meg nem pirul.
- Ha már félig jó, ismét kiveszem, meglocsolom a maradék tejföllel, megszórom a sajttal, és visszateszem sülni, amíg a teteje szép piros nem lesz (kb. 15-20 perc)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése