Amikor a múltkor epres recepteket böngésztem, ez volt a másik legszimpatikusabb, de apu leszavazott, mondván a kettő nem illik össze. Szerintem pedig nem rossz, bár az epres műcsokikat nagyon nem szeretem.... A hab pedig krémsajtból kellett volna, hogy legyen, de az nem volt itthon, szóval maradt a jó öreg eperturmix. Őőőőő, viszont én nem olvastam el, hogy az epret turmixolás után le kell szűrni, mivel a kis epermagok remekül eldugítják a csövet, és a nyomástól kirobbanva az epres lé képes beborítani az egész konyhát. Nem túlzok, tényleg az egészet:D De ha az ember az udvaron csinálja, nagyon nagyon lassan és óvatosan, akkor ki lehet nyomni a szifonból :) Az más kérdés, hogy megnézném a család tudatlan tagjainak arcát, mikor azt hiszik, könnyen kijövő tejszínhabra leltek a hűtőben, amit a reggeli kávé tetejére tornyozhatnak, ehelyett a kávét szétfröcskölő epres cuccal lesz tele még a fülük is :D
Hozzávalók:
A brownie-hoz:
- 110 g vaj
- 100 g étcsoki
- 220 g kristálycukor
- 2 tojás
- 80 g liszt
- 30 g kakaópor
- 1/4 tk sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg eper
Az epres cucchoz:
- kb. 15 dkg eper
- 1 kis doboz tejföl
- 1 dl tej
- 1 csapott evőkanál porcukor
Elkészítés:
- A vajat és a csokit gőz fölött megolvasztom.
- A tojásokat fehérre keverem a kétféle cukorral.
- Belekeverem az olvasztott csokis vajat.
- Apránként hozzákanalazom a sütőporos-kakaós lisztet
- Belekeverem az apróra vágott epreket.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítom, és mehet is 170 fokra 20 percre. (a belseje kicsit ragacsos marad)
- Közben az epres "cucchoz" összeturmixolom az epret, majd nem felejtem el finom szitán átszűrni a levét!!!!!!!, összekeverem a tejjel, tejföllel, cukorral (ha kell, turmixgépben), és mehet bele egy habszifonba:) Én nem töltöttem tele, hanem ami megmaradt, megittam.
- A sütire nyomva tálalható!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése