A télben a sült alma az egyik legjobb. Meg a forralt bor. Meg még sorolhatnám, de most nem fogom, inkább csináljátok meg ezt a sült almát, mert nagyon finom és pofonegyszerű!
Hozzávalók:
- 1 nagy, faragható alma
- 1 marék diákcsemege
- 1 evőkanál baracklekvár
- Esetleg lehet bele keverni pici vajat, fehérbort és fahéjat is, ízlés dolga :)
Elkészítés:
- Az alma tetejét levágom, majd egy éles késsel kivágom a csutkáját, meg még egy kicsit, amit rögtön meg is eszek.
- A többi hozzávalót elkeverem egy kis tálban, és az almába töltöm.
- Ráteszem a tetejét, és egy tepsibe téve betolom a sütőbe. Lehet egy kis jénai tálba is, mert sülés közben hajlamos felborulni, és akkor kifolyhat a töltelék.
- 180 fokon almától függően kb. 20 perc alatt lesz kész.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése