Régebben már attól is hánytam, ha meghallottam a szót: kelbimbó. Azóta sok minden változott, és a régi ellenséggel is kibékültem. Na azért annyira nem, hogy magamtól vegyek a boltban, de ha már volt itthon egy csomaggal, nem akartam, hogy tönkre menjen. Rá is kerestem a neten a receptekre, mert -lévén, hogy nem vagyunk valami jóban- nem ismertem az elkészítések módját. Viszont a no salty-n rábukkantam erre a receptre, amit kicsit felturbóztam egy kis sajttal és sonkával. Az eredmény pedig meglepően finom lett. Azért a kiszemelt fiút ne ezzel próbáljátok levenni a lábáról, van más út is a gyomorhoz :)
Hozzávalók:
- 25 dkg kelbimbó
- 2 dl tej
- 1 dl tejszín
- 4 tojás
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 10 dkg reszelt sajt
- 5-10 dkg sonka
- só, bors
- Megpucoltam a kelbimbókat: levágtam a végüket, és leszedtem a külső leveleket. Ezután sós vízben megfőztem, és beleborítottam őket egy tűzálló tálba.
- A vajat megolvasztottam, hozzákevertem a lisztet, a tejet, a tejszínt, a tojásokat és a sajt felét, majd sóval és borssal ízesítettem
- A sonkát apróra kockáztam, egy serpenyőben megpirítottam, és hozzákevertem a tojásos cucchoz.
- Az egész trutyit ráöntöttem a kelbimbókra, megszórtam a maradék sajttal és betoltam a sütőbe 180 fokon 40 percre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése