A morzsa elnevezés ebben az esetben talán annyira nem állja meg a helyét, mindenesetre finom, laktató és gyors kaja. Még egy ősrégi szakácskönyvben találtam a receptet, hamis császármorzsa néven, és megtetszett. A sima változatát elég sokszor csinálom, vagyis csináltam, pár éve viszont valahogy eszembe sem jutott. Aztán ma megéheztem, de a tésztához, meg a halhoz, meg a zöldséghez és egyéb gyors kajákhoz valahogy nem volt kedvem, és amikor körülnéztem a kamrában, megakadt a szemem a grízen. De egy tejbegríz receptet csak nem fogok feltenni ide :D Az alma ötlete meg onnan jött, hogy a nyuszinak adtam egy felet, de a másik felét nem volt kedvem magában megenni, így belereszeltem a tésztába. Mutatósnak nem túl mutatós, viszont fincsi lett :)
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 1 dl tej
- egy fél alma
- annyi gríz, hogy a tészta sűrű palacsintatésztára hasonlítson
- málnaszörp vagy lekvár, ízlés szerint
- A tojást egy tálban felverem, majd hozzákeverem a tejet, és belereszelem az almát.
- Annyi grízt öntök hozzá, hogy sűrű palacsintatésztára hasonlítson az állaga.
- Az eredeti recept azt írta, hogy félre kell tenni 15 percre, hogy a gríz egy kicsit megdagadjon, de én ezt sosem vártam meg.
- Egy serpenyőbe pici olajat öntök, és beleöntöm a tésztát.
- Fakanállal kevergetem, ameddig át nem sül, vagy apróbb darabokra nem esik. Általában nem szokott, viszont jól át kell masszírozni, hogy rendesen megsüljön.
- Ha kész, mehet a tányérra, és ízlés szerint lehet rá tenni mindenfélét. Egy adag nekem sok, de a nagyétkűek biztos megbirkóznak vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése