Szerettem volna sütni huginak egy banános-csokis tortát, de a sok recept közül valahogy egyik sem fogott meg igazán, szóval a sima banántorták között keresgéltem tovább. A puffin blogon aztán találtam egy receptet, de nem is én lettem volna, ha nem alakítom át:) A végeredmény egy kicsit törékeny tésztájú, de teljesen újszerű banános torta lett. (legalábbis az emlékeimben kutatva nem találtam hasonló ízű tortát) Még a krém is banánpürére emlékeztetett, pedig nem is volt benne banán. Ha valaki szereti az efféle ízvilágot, annak tökéletes, és nekem is nagyon ízlett, pedig én jobban szeretem a klasszikusabb dolgokat:)
Hozzávalók:
tészta:
- 15 dkg kókuszreszelék
- 6 dkg búzadara
- 10 dkg puha vaj
- 3,5 dkg cukor
- 1 tojássárgája
rátét:
- 7,5 dl tej
- 4 dkg kukoricaliszt
- 10 dkg cukor
- 3 dkg vaj
- 3 tojássárgája (friss!)
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2-3 banán (plussz még 1-2 díszíteni)
- csoki a díszítéshez
Elkészítés:
- A tésztához elmorzsoltam a vajat a kókuszreszelékkel, majd összegyúrtam az összes hozzávalót. Nem kell megijedni, kicsit morzsalékos, és nehezen áll össze, de legyünk kitartóak:)
- Egy 24 cm átmérőjű tortaforma aljába és oldalára tapasztottam a tésztát. Itt sem kell megijedni, én kis marékkal raktam mindig az oldalára, és odanyomkodtam a lepotyogott részeket. A lényeg, hogy erősen nyomjuk.
- Előmelegített sütőben 150 fokon 15 percig sütöttem, majd kivettem, és félreraktam hűlni.
- A krémhez kis tejjel simára kevertem a pudingport, a kukoricalisztet és a cukrot, felöntöttem a maradék tejjel, majd megfőztem.
- A tűzről levéve hozzáadtam a vajat, és miután elolvadt, a tojássárgájákat is.
- A torta alját banánkarikákkal beborítottam, majd a még meleg krémet ráöntöttem, és hűvös helyre tettem.
- Miután kihűlt, a tetejét kidíszítettem banánkarikákkal, és kiskanállal olvasztott csokit csurgattam rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése